Hogy is lett belőlem Esküvői DJ

Kónya Attilának hívnak, 1980-ban születtem, 2009. május 16.-a óta házas és 2012 június 21.-e óta egy csodálatos kisfiú, Ádi apukája 🙂

“Már gyermekkorom óta érdekelt a zene világa!” – ez így nem igaz. – 13 éves lehettem amikor az általános iskolában egy, farsangi bál alkalmából  suli DISCO-t rendeztek. Ez volt az első pillanat amikor megérintett e szenvedélynek a szele. Pedig ez még az az emlékezetes buli volt, mikor a lányok az egyik a fiúk pedig a másik oldalon “táncolnak”, együtt kicsit ciki volt :-). Nem kellet sok, veszedelmes zene gyűjtésbe kezdtem, akkor még természetesen kazettára, rádióból és egy saját készítésű átalakítóval, tévéből másoltam a zenéket, gondosan ügyelve arra hogy minden dalnak meg legyen az eleje, és ne legyen meg a B. Tóth László-s zenébe belebeszélős feeling :-).

Kónya Attila | Esküvő DJ

Életem első éjszakai Disco élményem, nem igazán volt pozitív. Szüleim úgy engedtek el, hogy 01- órára otthon kell lennem. Hát én már éjfélben othon voltam, nagyon nem tetszett amit láttam :-), füst, stroboszkóp, hangos zene. Akkor azt montam, hogy én többet Disco-ba SOHA! Aztán ez nagyot változott mikor a korosztályomhoz méltó Tini Disco-ba mentem, ott már minden tetszett, és ismét azt éreztem, hogy nekem ezt kell csinálnom. 

Mivel szerényebb anyagi körülmények között éltünk, így jó Magyar módjára találékonyan, mindenből Disco technikát építettem. Amit természetesen a szüleim, nem mindig néztek jó szemmel. Utólag is bocs!

Volt: dohányzó asztalból hangfal, földgömbből DISCO-gömb, autó rádiós magnóból magnódeck, és sorolhatnám, ráadásul 1-2 nem is sikerült rosszul. 

 Első lépéseim egyike volt, hogy megkerestem a környék legjobb discosát ( Borza Krisztián ), és megkértem tanítson meg a szakma rejtelmeire. Tőle nagyon sok tudást szereztem, de nem úgy ahogyan azt a mai fiatalok elképzelik. 2 éven át mehettem vele minden disco-ba, mint segítő, de nem zenélhettem. Csak segítőként pakoltam, figyeltem, – és mindent megfigyeltem. Mikor és miért, milyen zenét kell játszani, hogyan kell mikrofont használni, miképpen kell az emberekkel kommunikálni és természetesen nagyon sok technikai trükköt lestem el. Ez a két év biztos alapokat jelentett számomra mielőtt Dj-pultba álltam önállóan. Természetesen az itt tanultakat a saját értékrendem és elképzelésem szerint tovább csiszolgattam. ( Ez még a mai napig is tart )

Esküvő Dj | Kónya Attila
Kónya Attila | Esküvő DJ
Kónya Attila | Esküvő DJ

 Első éles bevetésem az öcsém farsangi bulija volt, ( Tóth József gyerekkori barátommal közösen ) ahol még bérelt technikával, sikerült az alsó tagozatosok közt meglepően jót alkotni. A mai napig nem felejtem azt az izgalmat, készülődést és sikert!

Innentől nem volt megállás, nagyon akartam, mindent megtettem és jöttek is a lehetőségek. Egyre több osztály és suli buli, majd az igazi éjszakai élet. A clubokban töltött éveimre csak jó szível tudok gondolni. Talán legkedvesebb Club számomra a zalaegerszegi Beni-Ben volt, mint rezidencia. Sikerült rengeteg Magyar és külföldi Clubban is rendszeresen játszanom, és ennek eredményeképpen mindenkivel zenélhettem a Magyar élvonalból, sőt van akikkel a mai napig tartó jó barátságot ápolok. 2003 táján éreztem, hogy a Magyar Club élet nem lesz igazán örök, így már kezdtem gondolkodni a váltáson.

Egy napon megcsörrent a telefonom, Viktor ( Dj Dog ) barátom volt. Felkérték barátai, hogy legyen zenei felelőse egy Esküvőnek és szeretné ha közösen csinálnánk. Akkor még kézzel lábbal ellenkeztem. Ki látott már esküvőn DJ-t? 🙂 Esküvő Dj -t?

Persze elvállaltam, és felkészültem maximálisan. Egy Rock and Roll esküvő volt ahol mindenki korhű öltözetben volt jelen. A férfiak hózentróger és tornacipő. a hölgyek pedig színes pöttyös szoknyában. Természetesen a díszítés is ehhez passzolt, így minden adott volt egy jó bulihoz.
Annyira jól sikerült, rögtön tudtam mivel kell tovább foglalkoznom. Rövid átállás után a Clubokat elhagyva beindult az Esküvői DJ pályafutásom, Első pillanatban tudtam, hogy itt mindenben a maximumot kell nyújtanom, nincs lehetőség hibázni és csak akkor van értelme, ha én akarok a legjobb lenni. Ennek megfelelően több technikai dolgot az országban elsőként kezdtem használni ( paraván, hangfal állvány takaró, ledes DJ pult, pár nevének a kivetítése ), amik mára már alap elvárásnak számítanak az Esküvői DJ-k körében. Kis idő múlva már a média is több alkalommal kíváncsi lett a véleményemre. 

 Háttérben hatalmas segítségemre van  feleségem Petra és nagyon jó barátom Gulyás Attila, kire a legjobb kritikusomként és mentoromként tekintek. Folyamatosan felhívja figyelmemet a legapróbb hibáimra, ami másnak fel sem tűnne, szüntelen hajt az új az egyediség felé, és mutatja, hogy mindig van még mit csiszolni.  

Természetesen a siker nem tartható fent önző módon, így több igazán profi Esküvő DJ-vel is napi, és jó baráti kapcsolatban vagyunk, egymás munkáját segítve nem pedig a konkurenciát látva egymásban.

Kónya Attila | Esküvő DJ

Mostanra több mind 20 éves Dj és ebből több mint 10 éves Esküvős múlttal, úgy érzem kijártam azt a bizonyos szamárlétrát és mára sokat foglalkoztatott, elismert és főállású Esküvői DJ-ként végzem hivatásom.

2018-tól egy nagy álmom vált valóra, az Esküvő DJ szolgáltatás mellet, házigazdája, lehetek egy Országos fesztiválsorozatnak, ahol az Esküvő szezonon kívűl járhatom az Ország legnagyobb sportcsarnokait és, több ezer ember előtt műsort vezetek. Együtt zenélhetek, a 90-es évek legfelkapottap Magyar és külföldi Popp – Dance előadóival.

Jelenleg MAHASZ engedéllyel, jogtiszta zenei anyaggal, a Magyar DJ. Szövetség  tagjaként, dolgozom, mint Esküvői dj.  Szolgáltatásom főállású vállalkozóként számlaképesen végzem., melyről A.M. számlát állítok ki.