1999-től a DJ pultban

Több mint 20 éves Dj tapasztalat

Kónya Attilának hívnak, 1980-ban születtem, 2009. május 16.-a óta házas és 2012 június 21.-e óta egy csodálatos kisfiú, Ádi apukája 🙂

“Már gyermekkorom óta érdekelt a zene világa!” – ez így nem igaz. – 13 éves lehettem amikor az általános iskolában egy, farsangi bál alkalmából  suli DISCO-t rendeztek. Ez volt az első pillanat amikor megérintett e szenvedélynek a szele. Pedig ez még az az emlékezetes buli volt, mikor a lányok az egyik a fiúk pedig a másik oldalon “táncolnak”, együtt kicsit ciki volt :-). Nem kellet sok, veszedelmes zene gyűjtésbe kezdtem, akkor még természetesen kazettára, rádióból és egy saját készítésű átalakítóval, tévéből másoltam a zenéket, gondosan ügyelve arra hogy minden dalnak meg legyen az eleje, és ne legyen meg a B. Tóth László-s zenébe belebeszélős feeling :-).

1995/ Életem első éjszakai Disco élményem, nem igazán volt pozitív. Szüleim úgy engedtek el, hogy 01- órára otthon kell lennem. Hát én már éjfélben othon voltam, nagyon nem tetszett amit láttam :-), füst, stroboszkóp, hangos zene. Akkor azt montam, hogy én többet Disco-ba SOHA! Aztán ez nagyot változott mikor a korosztályomhoz méltó Tini Disco-ba mentem, ott már minden tetszett, és ismét azt éreztem, hogy nekem ezt kell csinálnom. 

Jó Magyar módjára találékonyan, mindenből Disco technikát építettem. Amit természetesen a szüleim, nem mindig néztek jó szemmel. Utólag is bocs!

Volt: dohányzó asztalból hangfal, földgömbből DISCO-gömb, autó rádiós magnóból magnódeck, és sorolhatnám, ráadásul 1-2 nem is sikerült rosszul. 

Első éles bevetésem az öcsém farsangi bulija volt, ( Tóth József gyerekkori barátommal közösen ) ahol még bérelt technikával, sikerült az alsó tagozatosok közt meglepően jót alkotni. A mai napig nem felejtem azt az izgalmat, készülődést és sikert!

Természetesen csináltam jó pár sulibulit, házibulit, és már tudtam, hogy ez nem csak egy múló hóbort számomra.

 1996/ Sikerült megismernem a környék legjobb discosát ( Borza Krisztián ), és megkértem tanítson meg a szakma rejtelmeire. Tőle nagyon sok tudást szereztem, de nem úgy ahogyan azt a mai fiatalok elképzelik. 2 éven át mehettem vele minden disco-ba, mint segítő, de nem zenélhettem. Csak segítőként pakoltam és fényeket kapcsolgattam, figyeltem, – és mindent megfigyeltem. Mikor és miért, milyen zenét kell játszani, hogyan kell mikrofont használni, miképpen kell az emberekkel kommunikálni és  nagyon sok technikai trükköt lestem el. Büszkén mondhatom, hogy a legendás Technics lemezjátszókon tanultam. Ez a két év biztos alapokat jelentett számomra mielőtt Dj-pultba álltam önállóan. Természetesen az itt tanultakat a saját értékrendem és elképzelésem szerint tovább csiszolgattam. ( Ez még a mai napig is tart )

 1999/ Innentől nem volt megállás, nagyon akartam, mindent megtettem és jöttek is a lehetőségek. Egyre több osztály és suli buli, majd az igazi éjszakai élet. Több ezres bakelitlemez gyűjteményem lett ami biztosította az egyéniségemet. A clubokban töltött évekre csak jó szível tudok gondolni. Talán legkedvesebb Club számomra a zalaegerszegi Beni-Ben (1999-2000) volt, mint rezidencia. Sikerült szép számú Magyar  Clubban is rendszeresen játszanom és 1-2 külföldi lehetőséget is kaptam. Zenélhettem a Magyar élvonal jeles képviselőivel, többekkel a mai napig tartó jó barátságot ápolok. 2003 táján éreztem, hogy a Club élet nem lesz igazán örök, így már kezdtem gondolkodni a váltáson. De még évekig Techno és House Dj-ként tevékenykedtem.

2008/ Egy napon megcsörrent a telefonom, Szabó Viktor ( Dj Dog ) barátom volt. Felkérték barátai, hogy legyen zenei felelőse egy Esküvőnek és szeretné ha közösen csinálnánk. Akkor még kézzel lábbal ellenkeztem. Ki látott már esküvőn DJ-t? 🙂 Esküvő Dj -t?

Persze elvállaltam, és felkészültem maximálisan. Egy Rock and Roll esküvő volt ahol mindenki korhű öltözetben volt jelen. A férfiak hózentróger és tornacipő. a hölgyek pedig színes pöttyös szoknyában. Természetesen a díszítés is ehhez passzolt, így minden adott volt egy jó bulihoz.
Annyira jól sikerült, rögtön tudtam mivel kell tovább foglalkoznom. Rövid átállás után a Clubokat elhagyva beindult az Esküvői DJ pályafutásom, Első pillanatban tudtam, hogy itt mindenben a maximumot kell nyújtanom, nincs lehetőség hibázni és csak akkor van értelme, ha valami igazán innovatívat, egyedit tudok biztosítani a pároknak. Ennek megfelelően már a kezdetektől figyeltem a megjelenésemre.   Több technikai dolgot az országban elsőként kezdtem alkalmazni ( dj paraván, hangfal állvány takaró, ledes DJ pult, pár nevének a kivetítése ), amik mára már alap elvárásnak számítanak az Esküvői DJ-k körében. Kis idő múlva már a média is több alkalommal kíváncsi lett a véleményemre, több helyi újságba készítettek interjút velem.

 Háttérben hatalmas segítségemre van  feleségem Petra kinek nem győzöm megköszönni a kitartását támogatását. Nagyon jó barátom Gulyás Attila, kire a legjobb kritikusomként és mentoromként tekintek. Kíméletlenül felhívja figyelmemet a legapróbb hibáimra, ami másnak fel sem tűnne, szüntelen hajt az új az egyediség felé, és mutatja, hogy mindig van még mit csiszolni.  

Természetesen a siker nem tartható fent önző módon, így több igazán profi Esküvő DJ-vel is napi, és jó baráti kapcsolatban vagyok, egymás munkáját segítve nem pedig a konkurenciát látva egymásban.

Mostanra több mind 20 éves Dj és ebből több mint 10 éves Esküvős múlttal, úgy érzem kijártam azt a bizonyos szamárlétrát és mára sokat foglalkoztatott, elismert és főállású Esküvői DJ-ként végzem hivatásom.

2018-tól egy nagy álmom vált valóra, az Esküvő DJ szolgáltatás mellet, házigazdája, lehetek egy Országos fesztiválsorozatnak, ahol az Esküvő szezonon kívűl járhatom az Ország legnagyobb sportcsarnokait. Több ezer ember előtt házigazdaként és műsorvezetőként együtt zenélhetek, a 90-es évek legfelkapottap Magyar és külföldi Popp – Dance előadóival.

Jelenleg MAHASZ engedéllyel, jogtiszta zenei anyaggal, a Magyar DJ. Szövetség  tagjaként, dolgozom, mint Esküvői Dj.  Szolgáltatásom főállású vállalkozóként számlaképesen végzem., melyről A.M. számlát állítok ki.

Call Now Button